- Autor: www.nehladu.cz
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 4.00
 
                    Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Citronová šťáva | 3 | 
| Kypřící prášek do pečiva | 3 | 
| Med včelí | 40 | 
| Jahody | 280 | 
| Tvaroh odtučněný průměr | 250 | 
| Vejce celé (syrové) | 110 | 
| Polenta kukuřičná instantní (v suchém stavu) | 100 | 
Energetická hodnota celkem: 3876 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 55, 
                                                        Tuky (g): 13, 
                                                        Sacharidy (g): 146,
                                                        SAFA (g): 4,
                                                        Cukry (g): 56,
                                                        Vláknina (g): 12,
                                                        Sůl (g): 1
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 969 kJ
Bílkoviny (g): 13.8, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 36.5, SAFA (g): 1, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Do lehce osolené vroucí vody (0,4l) pomalu přisypávejte kukuřičnou polentu a za stálého míchání nechte zhoustnout. Že je polenta hotová poznáte tak, že se při míchání odlepuje od stěn hrnce. Instantní je hotová zhruba za 3 minuty, nepředvařená potřebuje ke správné konzistenci asi 20 minut. Důležité je polentu stále míchat, aby se netvořily hrudky, můžete použít i metličku. Poté odstavte z plotny a přimíchejte 2 polévkové lžíce medu, pár kapek šťávy z citronu, 1/2 lžičky kypřícího prášku, žloutky a vše důkladně promíchejte. Nakonec jemně vpracujte sníh z bílků. Do vymazaného a vysypaného plechu střídavě vrstvěte polentovou směs a tvaroh smíchaný s 2 lžícemi medu a šťávou z citronu. Na závěr ozdobte ovocem dle vlastního výběru a pečte 20 minut na 180°.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.










Ale byla t má první zkušenost s polentou, tak jestli jsem někde udělala chybu určitě budu ráda za radu.